Evcil Hayvan Taşıma - Uluslararası Pet taşıma/nakliye TürkiyeEvcil Hayvan Taşıma - Uluslararası Pet taşıma/nakliye TürkiyeEvcil Hayvan Taşıma - Uluslararası Pet taşıma/nakliye Türkiye
(Pzt - Cum)
[email protected]
Ataköy, Bakırköy / İstanbul

Sosyal Sorumluluk

İstanbul’dan Atlanta’ya Bir Sosyal Sorumluluk Projesi Hikayesi

15 Goldon Rerieverin Türkiye’deki Sokak ve Barınaklardan Atlanta’ya Varan Kurtuluş Hikayesi

Haziran ayının başında firmamıza ABD’deki partnerlerimizden gelen bir e-posta pek de alışık olmadığımız bir talep içeriyordu: E-postanın içeriğine güvenecek olursak partnerimiz kendi bölgelerinde bulunan bir kurtarma derneğinin talebi doğrultusunda kendileri ile ilgili olan tüm detayları ayarlamış ve bizden Türkiye kısmının sorumluluğunu üstlenip barınaklardan seçilmiş, sahiplendirilmeye uygun 15 Golden Retrieverin Atlanta’ya ulaşması için Türkiye’de gerekli olan işlemleri yapmamız isteniyordu. Böylesi bir hacme sahip bir sorumluluk projesi her zaman önünüze gelen bir şey değildir, dolayısıyla hemen gerekli işlemlerin detaylarını araştırmaya başladık ve oluşan masraflarla ilgili normaldeki ticari mantalitemizden vazgeçerek kazanç değil, sosyal sorumluluk amacıyla bu işi üstlendik.

İlk etap, önceki işlemde yapılan hataları tespit etmek ve mümkün olduğunca bunları ortadan kaldırmaktı. Evrakları ve dökümleri inceledikten, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile danıştıktan sonra izlenmesi gereken yöntemi belirledik. Bu esnada, kurtarma derneğinin Türkiye ayağındaki yetkililerle olan irtibatımızı da sıklaştırdık ve onları da hem süreçle ilgili bilgilendirdik hem de kendi üzerlerine düşecek kısımda geri kalmamaları açısından koordinasyonu sağladık.

Son aşamaya yaklaştığımızda en önemli kısımlardan biri köpeklerin kimlik tespitinin havalimanına gitmeden önce bulundukları pansiyonda yapılmasıydı. Bu konuda önce İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile ardından Sarıyer ilçe temsilcilikleriyle yapılan yoğun görüşmelerin ardından veteriner hekimler yardımcı olmayı kabul ettiler ve biz çıkış belgelerini hazırlarken hepsinin kimlik tespiti yapıldı. Takip eden gün artık uçuş tarihi gelmişti. Köpeklerimiz bulundukları barınaktan ekibimiz aracılığı ile alındı. O esnada Gümrük evrak işlemlerinden sorumlu gümrük müşaviri personelimiz havayolunu, gümrük işlemleri için olayla ilgili tüm tarafları koordine etmek üzere havalimanına varmıştı. Bu işlemler bir saat içinde tamamlandıktan sonra herkes rahat bir nefes aldı ve yükleme saati beklenilmeye başlandı. Bu arada firma sorumlularımız da gönüllü arkadaşlara katılarak köpeklerin gezdirilmesine, su verilmesine yardımcı oldu. Her köpeğimiz 4 veya 5 kez uçağa binmek üzere kafeslerine yerleştirilmeden önce geniş bir alanda gezdiler ve beslendiler. Uçuş saati geldiğinde her biri son bir defa kontrol edildi, kafeslerinin güvenliği için son ayarlamalar yapıldı ve hepsine Hoşça kal dedik. Takip eden haftanın ilk günü nihai konumları olan Atlanta’daki barınağı vardıklarını hatta bazılarının çoktan sahiplenildiğini, bazılarının ise koruyucu ailelerin yanına yerleştirildiğini öğrendik. Ağustos ayında ise Sahiplenme Günleri toplu olarak düzenlenecek. Umarız, bu işlem birçok başka türün ve hayvanın da kurtarılmasına yardımcı olacak bir sürecin ilk adımı olur ve konuyla ilgili resmi otoriteler de işlemler için gerekli yardımları zamanla sağlarlar. Bu sosyal sorumluluk projesinde 9ekim Grup firmamızın da adının geçmesi bizi çok ama çok mutlu etti. Sokaklara atılan bu sevimli Golden’ları kurtarılmasında katkımız olduğu için tüm 9Ekim Grup ailesi ve Evcilhayvantasima.net ayrıca Pettransportationturkey.com ekibi olarak çok ama çok mutluyuz.

Nice nice kurtarılacak petlere ve nice nice sokaklara atılmayacak petlere…

Şirket Kültürü Kurumsallık Uzmanlık Doğru İnisiyatif Sorumluluk

Kurumsal bir kültürüne sahibiz, çalışanlarımıza eşit davranır, onların kişisel/mesleki eğitimini geliştirmek için özel eğitimler veririz.

Açık ve net olarak belirlenmiş kurallarımız vardır. Kuralların dışına çıkmayız. Deneyimli personel ve departmanlar sayesinde hızlı karar alır ve uygularız.

Bütün personellerimiz alanında uzman ve eğitimlidir, şirketimizde dört ayrı dil akıcı bir şekilde konuşulmakta ve yazılmaktadır.

Uyguladığımız her karar bir iş gerekçesine bağlıdır. İşimiz gereği daha fazla öğrenir ve bu öğrendiklerimizi hizmetlerimizde uygularız.

İş tanımı kurgulanmıştır, ne yapacağımız, görev ve sorumluluklarımızın bilincinde çalışırız. Büyük projelerde tecrübelerimiz deneyimimiz ve gücümüz farkımızı ortaya koyar.

İletişim

  • Selenium Residence B Blok D:121,
    Ataköy, Bakırköy / İstanbul
  • +90 444 12 37
    +90 212 854 27 05
  • [email protected]

IPATA Sertifikaları

4 yıldır IPATA üyesi olarak müşterilerimize hizmet veriyoruz ve evcil hayvanlarınızın ailenizin bir ferdi olduğunu asla unutmuyoruz.